Vážení priatelia,

aj našu činnosť môžete podporiť 2% z daní.

Neplatíte nič zo svojho, len usmerníte časť svojich daní.

 

Stručne: Pokiaľ poznáte postup a chcete poslať 2% z daní našej organizácii, tu sú naše údaje:

IČO: 42176743

Obchodné meno: Striedavá starostlivosť o deti, slovensko-česká spoločnosť

 

Ak nás ešte nepoznáte, dovoľte nám krátke predstavenie:

Sme Striedavá starostlivosť o deti, slovensko – česká spoločnosť a cieľom činnosti nášho združenia je výskum, propagácia, podpora a vzdelávanie v oblasti striedavej výchovy o deti po rozvode alebo rozchode rodičov. V súlade so zahraničnými poznatkami považujeme striedavú starostlivosť za jednu z možností porozvodovej výchovy, ktorá je výraznou prevenciou spoločensky závažných patologických javov, rozvody sprevádzajúcich.

Aj vďaka vašej podpore sme v minulosti úspešne zrealizovali tieto projekty:

  • Medzinárodná konferencia Nové európske trendy v starostlivosti o deti po rozvode rodičov v apríli 2013 v Bratislave.

  • Konferencia o striedavej starostlivosti o deti po rozvode rodičov v apríli 2014 v Prešove.

  • Medzinárodná konferencia o striedavej starostlivosti o deti po rozvode rodičov v júni 2015 v rumunskom Nadlacu.

  • Konferencia 10 rokov striedavej osobnej starostlivosti na Slovensku v decembri 2019 v parlamente v Bratislave.

  • Preložili sme a vydali knihu Si moje dieťa známeho nemeckého emeritného sudcu Jürgena Rudolpha.

  • Zabezpečili sme účasť pána Jürgena Rudolpha na kongrese slovenských rodinných sudcov v novembri 2014 v Omšení. Pán Rudolph je tvorcom tzv. Cochemskej praxe, ktorá prináša zmenu prístupov súdov a odborných profesií k riešeniu porozvodovej výchovy detí.

  • Zorganizovali sme prvý Medzinárodný festival rozvodových filmov v novembri 2016 v Bratislave a v Prahe. Pre festival sme vo vlastnej produkcii vytvorili dva nové filmy "Střídavka po deseti letech" a "Mámy k zavržení?"

  • Pre rozvedené rodiny, v ktorých dieťa zavrhuje jedného zo svojich rodičov, sme v roku 2016 pripravili slovenské vydanie DVD programu Vitaj späť Pluto od amerického psychológa Richarda Warshaka

  • Zo svetových konferencií o striedavej starostlivosti v Štrasburgu, Budapešti, Berlíne, Oslo, Malage, Aténach sme na Slovensko priniesli nové poznatky

  • Pripravili sme a vytlačili informačné materiály, ktoré upozorňujú na negatívne dopady rozvodu na dieťa:

    - pre rozvádzajúcich sa rodičov;

    - pre deti, ktorých rodičia sa rozvádzajú;

    - pre odborníkov (sudcov, sociálnych pracovníkov, psychológov), o skvelých skúsenostiach s alternatívnym riešením rozvodu.

  • Stretnutia so striedavou starostlivosťou

    Diskusné stretnutia s témou striedavej starostlivosti o deti po rozvode a rozchode rodičov na úradoch práce, sociálnych vecí a rodiny, mestských úradoch i vysokých školách. Projekt uskutočňujeme v spolupráci s FCM – Forum For Communication in Mediation.

  • Aktivity v oblasti legislatívy - aktívne sa zúčastňujeme rokovaní s ministerstvami pri zmenách legislatívy v oblasti starostlivosti o deti, pripomienkujeme pripravované zákony

 

Postup pre poukázanie 2% z dane:

  • Som zamestnanec a zamestnávateľ mi urobí ročné zúčtovanie zaplatených preddavkov na daň:

0. Ak vás papierovačky nebavia, zavolajte nám na 0905 788 999 a vybavíme ich my :-)

1. Do 15. 2. požiadajte zamestnávateľa, aby Vám urobil ročné zúčtovanie dane a vystavil tlačivo Potvrdenie o zaplatení dane.

2. Z tohto Potvrdenia si viete zistiť dátum zaplatenia dane a vypočítať 2% z Vašej zaplatenej dane - to je maximálna suma, ktorú môžete v prospech prijímateľa poukázať. Táto suma však musí byť minimálne 3 €.

3. Vyplňte svoje osobné údaje do Vyhlásenia spolu s vypočítanou sumou a údajmi našej spoločnosti (Vyhlásenie musí byť podané na originálnom tlačive):

IČO: 42176743

Obchodné meno: Striedavá starostlivosť o deti, slovensko-česká spoločnosť

4. Obe tieto tlačivá, teda Vyhlásenie spolu s Potvrdením, doručte do 30. 4. na daňový úrad podľa miesta vášho bydliska.

 

  • Som fyzická osoba, ktorá je povinná podať daňové priznanie:
    (napr. živnostník, právnik, veterinár, audítor, daňový poradca, znalec, tlmočník, novinár, umelec, ...)

1. Vypočítajte si Vaše 2% z dane z príjmov fyzickej osoby – musí to byť minimálne 3 € pre prijímateľa.

2. V daňovom priznaní pre fyzické osoby nájdete políčka na poukázanie 2% z dane. Podľa potreby použite online tlačivo typ A alebo online tlačivo typ B a vyplňte údaje o prijímateľovi nasledovne:

IČO: 42176743

Obchodné meno: Striedavá starostlivosť o deti, slovensko-česká spoločnosť

3. Riadne vyplnené daňové priznanie doručte v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania (zvyčajne do 31. 3.) na Váš daňový úrad (podľa Vášho bydliska) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

 

  • Som právnická osoba povinná podať daňové priznanie:

1. Vypočítajte si Vaše 1% (2%) z dane z príjmov právnickej osoby – musí to byť minimálne 8 € na prijímateľa.

POZOR:

a) Ak právnická osoba (firma) v minulom roku až do termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dane v tomto roku (zvyčajne do 31. 3.) NEDAROVALA financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel (aj inej organizácii, nemusí byť iba prijímateľovi), tak môže poukázať iba 1% z dane - vyznačí v daňovom priznaní, že poukazuje iba 1% z dane - VYPLNÍ v časti VI. riadok 4 a vynechá riadky 2 a 3.
b) Ak právnická osoba (firma) v minulom roku až do termínu na podanie daňového priznania a zaplatenie dane v tomto roku (zvyčajne do 31. 3.) DAROVALA financie vo výške minimálne 0,5% z dane na verejnoprospešný účel (aj inej organizácii, nemusí byť iba prijímateľovi), tak môže poukázať 2% z dane - označí v daňovom priznaní, že poukazuje 2% z dane (tak ako po minulé roky) - VYPLNÍ v časti VI. riadky 2 a 3 a vynechá riadok 4.

2. V daňovom priznaní pre právnické osoby Časť VI. nájdete políčka na poukázanie 1% (2%) z dane. Naše údaje sú:

IČO: 42176743

Obchodné meno: Striedavá starostlivosť o deti, slovensko-česká spoločnosť

3. Riadne vyplnené daňové priznanie podpíšte a podajte elektronicky v lehote, ktorú máte na podanie daňového priznania na Váš daňový úrad (zvyčajne podľa Vášho sídla) a v tomto termíne aj zaplaťte daň z príjmov.

Poznámky:

  • Okrem daňového priznania už nepodávate na poukázanie 2% z dane žiadne iné tlačivá, ako napríklad kópie darovacích zmlúv, atď. - tie sú dôležité až pri prípadnej kontrole.
  • IČO prijímateľa sa zarovnáva sprava.

 

O Vašich daroch s Vami môžeme uzavrieť darovaciu zmluvu. Požiadavku na ňu môžete zaslať mailom na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., alebo poštou na adresu: Striedavá starostlivosť o deti, slovensko-česká spoločnosť, Hlaváčikova 26, 841 05 Bratislava.

V prípade akýchkoľvek nejasností nás láskavo kontaktujte - tel. č. 0905 788 999.

 

Za Vašu podporu ďakujeme

Striedavá starostlivosť o deti, slovensko - česká spoločnosť

www.striedavka.sk

 

Na stiahnutie: